Projekt

Pensjonat

Kod: LK-28
Zadzwoń do nas!
PN - PT od 7 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 50 40

Projekt na zamówienie. Zapytaj o cenę.

LK-28 to projekt piętrowego budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, który można wykorzystać do stworzenia dużego pensjonatu. Tradycyjna architektura podkreślona jest przez minimalistyczne elewacje oraz dwuspadowy dach. Dzięki Pełnemu podpiwniczeniu i zagospodarowaniu poddasza oferuje on dużą przestrzeń użytkową, którą wykorzystaliśmy by stworzyć bardzo bogaty program. Daje to inwestorowi możliwość stworzenia obiektu, w którym będzie można zaoferować szeroką gamę usług.

Model

 

Projekt LK-28 - model

Bryła budynku nie jest skomplikowana, dzięki czemu koszty budowy nie będą wysokie. W elewacji frontowej są dwa wysunięcia, które urozmaicają odbiór wizualny obiektu. Tworzą one wcięcie, gdzie zaprojektowaliśmy główne wejście do budynku, osłonięte dodatkowo daszkiem. Dwuspadowy dach wykorzystaliśmy do zainstalowania na nim paneli solarnych, które posłużą do wspomagania podgrzewania ciepłej wody użytkowej. Aby zrealizować LK-28 potrzebna będzie działka o szerokości minimum 25.2m.

Elewacje

 

Projekt LK-28 - elewacja
elewacja ogrodowa
Projekt LK-28 - elewacja
elewacja frontowa
Projekt LK-28 - elewacja
elewacja boczna
Projekt LK-28 - elewacja
elewacja boczna

zobacz realizacje naszych projektów

Rzut piwnicy

 

Projekt LK-28 - rzut

1. Hall + schody 19,0 m2

1a. Podnośnik dla os. niepełnosprawnych

2. Korytarz 18,7 m2

3. Pomieszczenie gospodarcze 22,8 m2

4. Pomieszczenie gospodarcze 22,8 m2

5. Magazyn oleju 8,0 m2

6. Kotłownia 14,1 m2

7. Pomieszczenie gospodarcze 14,5 m2

8. Pomieszczenie gospodarcze 22,8 m2

9. Pomieszczenie gospodarcze 22,8 m2

10. Sala bankietowa 130,9 m2

11. Bar z zapleczem 13,7 m2

12. Przedsionek 4,0 m2

13. WC męski 6,2 m2

14. WC damski 7,8 m2

15. WC dla osób niepełnosprawnych 3,5 m2

16. Pomieszczenie socjalne 12,0 m2

17. WC 2,7 m2

18. Pomieszczenie socjalne 12,1 m2

19. WC 2,3 m2

Większą część piwnicy przeznaczyliśmy na organizację sali bankietowej dla 80 osób. Goście będą mogli skorzystać także ze znajdującego się przy niej baru. Dla pracowników przygotowaliśmy dwa pomieszczenia socjalne. Na lewo od sali bankietowej jest strefa gospodarczo-techniczna z pięcioma magazynami, kotłownią i składem oleju. Sanitariaty znajdują się obok pomieszczeń socjalnych.

 

Rzut parteru

 

Projekt LK-28 - rzut

1. Wiatrołap + szatnia 21,2 m2

2. Hall + komunikacja 30,3 m2

2a. Podnośnik dla os. niepełnosprawnych

3. Recepcja 3,9 m2

4. Zaplecze recepcji 4,2 m2

5. Korytarz 12,4 m2

6. Przedsionek WC 4,2 m2

7. WC męski 5,6 m2

8. WC damski I dla osób niepełnosprawnych 3,6 m2

9. Pokój kierownika 8,1 m2

10. Pokój z łazienką 22,3 m2

11. Pokój z łazienką 22,2 m2

12. Pokój z łazienką 28,1 m2

13. Gabinet 14,5 m2

14. Pokój z łazienką 22,3 m2

15. Sala restauracyjna 43,4 m2

16. Sala barowa 17,8 m2

17. Kuchnia 29,2 m2

18. Pom. obróbki warzyw 4,1 m2

19. Wyparzalnia jaj 4,2 m2

20. Chłodnia 4,0 m2

21. Korytarz 9,1 m2

22. Magazyn 5,2 m2

23. Magazyn 14,0 m2

24. Zmywalnia naczyń stołowych 8,1 m2

25. Przedsionek 2,9 m2

26. WC personelu 2,4 m2

27. Szatnia 2,7 m2

Na parterze zaprojektowaliśmy; szatnię, recepcję, salę restauracyjną z zapleczem kuchennym, cztery pokoje dla gości w tym jeden apartament z aneksem kuchennym i gabinetem. Pokój kierownika znajduje się przy klatce schodowej.

 

Rzut I piętra

 

Projekt LK-28 - rzut

1. Pokój z łazienką 22,2 m2

2. Pokój z łazienką 22,1 m2

3. Pokój z łazienką 21,2 m2

4. Pokój z łazienką 18,0 m2

5. Pokój z łazienką 22,2 m2

6. Pokój z łazienką 22,2 m2

7. Pokój z łazienką 22,1 m2

8. Pokój z łazienką 22,1 m2

9. Pokój z łazienką 17,2 m2

10. Pokój z łazienką 21,8 m2

11. Pokój z łazienką 21,5 m2

12. Pokój z łazienką 22,0 m2

13. Korytarz 15,4 m2

14. Korytarz 15,4 m2

15. Hall + komunikacja 27,0 m2

16. Magazyn bielizny czystej 8,0 m2

Na pierwszym piętrze zaprojektowaliśmy dwanaście pokoi noclegowych, każdy z nich posiada łazienkę. W utrzymaniu odpowiedniego standardu w pokojach pomoże magazyn bielizny czystej.

 

Rzut poddasza

 

Projekt LK-28 - rzut

1. Pokój z łazienką 21,4 m2

2. Pokój z łazienką 21,4 m2

3. Apartament z salonem i łazienką 34,0 m2

4. Pokój z łazienką 20,2 m2

5. Pokój z łazienką 20,1 m2

6. Pokój z łazienką 20,0 m2

7. Pokój z łazienką 20,0 m2

8. Apartament z salonem i łazienką 33,7 m2

9. Pokój z łazienką 21,1 m2

10. Pokój z łazienką 21,4 m2

11. Hall + schody 21,4 m2

12. Korytarz 12,4 m2

13. Korytarz 12,4 m2

Na poddaszu zaplanowaliśmy cztery pokoje dwuosobowe z łazienkami oraz dwa apartamenty dwupokojowe z aneksem kuchennym.

 

Przekrój

 

Projekt LK-28 - przekrój

LK-28 to projekt gastronomiczno-noclegowy z bardzo rozbudowanym programem, oraz tradycyjną architekturą.

Zadaj pytanie dotyczące tego projektu  kliknij

Projekt pensjonatu z funkcją gastronomiczną oraz salą bankietową LK-28, piętrowy z poddaszem użytkowym, podpiwniczony.   Budynek można również zaadaptować na dom opieki dla osób starszych.

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak YTONG 24 cm, styropian 12 cm, tynk zewnętrzny.
Stropy: żelbetowe. Kąt nachylenia dachu: 35°.
Ogrzewanie: kotłownia olejowa, podgrzewanie c.w.u wspomagane przez instalację solarną
Program: sala bankietowa dla 80 osób, sala restauracyjna dla 40 osób, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, 24 pokoje noclegowe z łazienkami, 2 apartamenty z łazienką, pokojem gościnnym oraz aneksem kuchennym, zaplecze biurowe, kotłownia olejowa.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna kuchni, wentylacja wywiewna sali bankietowej, klimatyzacja sali bankietowej oraz sali restauracyjnej, hydranty p.poż., projekt kotłowni, instalacja solarna)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie awaryjne, zestawienie mocy, system alarmowania pożarowego SAP)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- kosztorys inwestorski z przedmiarem robót budowlanych
- zgoda na zmiany w projekcie

ZAPYTAJ O PROJEKT !
(012) 410 49 71
(012) 410 49 72

Powierzchnia zabudowy: 445.80 m²
Powierzchnia użytkowa: 1315.10 m²
Kubatura: 4690.00 m³
Szerokość działki: 40.10 m
UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki
dotyczy ustawienia domu węższą elewacją.

Ilość kondygnacji: 4
Liczba pomieszczeń: 68
Pokój na parterze: Nie
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:

 

Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: podpiwniczony
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, projekt domu spokojnej starości, dom spokojnej starości, dom opieki, projekt domu opieki, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego
Technologia: YTONG

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk, Dawid Skowron

Projekt został opracowany zgodnie z aktualnie obowiązującymi normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo podzielcie się swoją opinią o naszych projektach, a pakiet BEZPŁATNYCH DODATKÓW otrzymacie całkowicie za darmo do każdego zamówionego projektu domu.

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij