Zadzwoń do nas! PN - PT od 8 do 16: 780 001 242, 508 037 512, 780 015 759 |
Projekt na zamówienie. Zapytaj o cenę.
LK-28 to projekt piętrowego budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, który można wykorzystać do stworzenia dużego pensjonatu. Tradycyjna architektura podkreślona jest przez minimalistyczne elewacje oraz dwuspadowy dach. Dzięki Pełnemu podpiwniczeniu i zagospodarowaniu poddasza oferuje on dużą przestrzeń użytkową, którą wykorzystaliśmy by stworzyć bardzo bogaty program. Daje to inwestorowi możliwość stworzenia obiektu, w którym będzie można zaoferować szeroką gamę usług.
![]() |
Bryła budynku nie jest skomplikowana, dzięki czemu koszty budowy nie będą wysokie. W elewacji frontowej są dwa wysunięcia, które urozmaicają odbiór wizualny obiektu. Tworzą one wcięcie, gdzie zaprojektowaliśmy główne wejście do budynku, osłonięte dodatkowo daszkiem. Dwuspadowy dach wykorzystaliśmy do zainstalowania na nim paneli solarnych, które posłużą do wspomagania podgrzewania ciepłej wody użytkowej. Aby zrealizować LK-28 potrzebna będzie działka o szerokości minimum 25.2m. |
![]() |
1. Hall + schody 19,0 m2 1a. Podnośnik dla os. niepełnosprawnych 2. Korytarz 18,7 m2 3. Pomieszczenie gospodarcze 22,8 m2 4. Pomieszczenie gospodarcze 22,8 m2 5. Magazyn oleju 8,0 m2 6. Kotłownia 14,1 m2 7. Pomieszczenie gospodarcze 14,5 m2 8. Pomieszczenie gospodarcze 22,8 m2 9. Pomieszczenie gospodarcze 22,8 m2 10. Sala bankietowa 130,9 m2 11. Bar z zapleczem 13,7 m2 12. Przedsionek 4,0 m2 13. WC męski 6,2 m2 14. WC damski 7,8 m2 15. WC dla osób niepełnosprawnych 3,5 m2 16. Pomieszczenie socjalne 12,0 m2 17. WC 2,7 m2 18. Pomieszczenie socjalne 12,1 m2 19. WC 2,3 m2 Większą część piwnicy przeznaczyliśmy na organizację sali bankietowej dla 80 osób. Goście będą mogli skorzystać także ze znajdującego się przy niej baru. Dla pracowników przygotowaliśmy dwa pomieszczenia socjalne. Na lewo od sali bankietowej jest strefa gospodarczo-techniczna z pięcioma magazynami, kotłownią i składem oleju. Sanitariaty znajdują się obok pomieszczeń socjalnych.
|
![]() |
1. Wiatrołap + szatnia 21,2 m2 2. Hall + komunikacja 30,3 m2 2a. Podnośnik dla os. niepełnosprawnych 3. Recepcja 3,9 m2 4. Zaplecze recepcji 4,2 m2 5. Korytarz 12,4 m2 6. Przedsionek WC 4,2 m2 7. WC męski 5,6 m2 8. WC damski I dla osób niepełnosprawnych 3,6 m2 9. Pokój kierownika 8,1 m2 10. Pokój z łazienką 22,3 m2 11. Pokój z łazienką 22,2 m2 12. Pokój z łazienką 28,1 m2 13. Gabinet 14,5 m2 14. Pokój z łazienką 22,3 m2 15. Sala restauracyjna 43,4 m2 16. Sala barowa 17,8 m2 17. Kuchnia 29,2 m2 18. Pom. obróbki warzyw 4,1 m2 19. Wyparzalnia jaj 4,2 m2 20. Chłodnia 4,0 m2 21. Korytarz 9,1 m2 22. Magazyn 5,2 m2 23. Magazyn 14,0 m2 24. Zmywalnia naczyń stołowych 8,1 m2 25. Przedsionek 2,9 m2 26. WC personelu 2,4 m2 27. Szatnia 2,7 m2 Na parterze zaprojektowaliśmy; szatnię, recepcję, salę restauracyjną z zapleczem kuchennym, cztery pokoje dla gości w tym jeden apartament z aneksem kuchennym i gabinetem. Pokój kierownika znajduje się przy klatce schodowej.
|
![]() |
1. Pokój z łazienką 22,2 m2 2. Pokój z łazienką 22,1 m2 3. Pokój z łazienką 21,2 m2 4. Pokój z łazienką 18,0 m2 5. Pokój z łazienką 22,2 m2 6. Pokój z łazienką 22,2 m2 7. Pokój z łazienką 22,1 m2 8. Pokój z łazienką 22,1 m2 9. Pokój z łazienką 17,2 m2 10. Pokój z łazienką 21,8 m2 11. Pokój z łazienką 21,5 m2 12. Pokój z łazienką 22,0 m2 13. Korytarz 15,4 m2 14. Korytarz 15,4 m2 15. Hall + komunikacja 27,0 m2 16. Magazyn bielizny czystej 8,0 m2 Na pierwszym piętrze zaprojektowaliśmy dwanaście pokoi noclegowych, każdy z nich posiada łazienkę. W utrzymaniu odpowiedniego standardu w pokojach pomoże magazyn bielizny czystej.
|
![]() |
1. Pokój z łazienką 21,4 m2 2. Pokój z łazienką 21,4 m2 3. Apartament z salonem i łazienką 34,0 m2 4. Pokój z łazienką 20,2 m2 5. Pokój z łazienką 20,1 m2 6. Pokój z łazienką 20,0 m2 7. Pokój z łazienką 20,0 m2 8. Apartament z salonem i łazienką 33,7 m2 9. Pokój z łazienką 21,1 m2 10. Pokój z łazienką 21,4 m2 11. Hall + schody 21,4 m2 12. Korytarz 12,4 m2 13. Korytarz 12,4 m2 Na poddaszu zaplanowaliśmy cztery pokoje dwuosobowe z łazienkami oraz dwa apartamenty dwupokojowe z aneksem kuchennym.
|
LK-28 to projekt gastronomiczno-noclegowy z bardzo rozbudowanym programem, oraz tradycyjną architekturą.
Projekt pensjonatu z funkcją gastronomiczną oraz salą bankietową LK-28, piętrowy z poddaszem użytkowym, podpiwniczony. Budynek można również zaadaptować na dom opieki dla osób starszych. |
Powierzchnia zabudowy: 445.80 m²
Powierzchnia użytkowa: 1315.10 m² Kubatura: 4690.00 m³ Szerokość działki: 40.10 m UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki dotyczy ustawienia domu węższą elewacją. Ilość kondygnacji: 4 Liczba pomieszczeń: 68 Pokój na parterze: Nie |
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU: Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu Piwnica: podpiwniczony Poddasze: poddasze użytkowe Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, projekt domu spokojnej starości, dom spokojnej starości, dom opieki, projekt domu opieki, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego Technologia: YTONG Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk, Dawid Skowron |
Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych. Szanowni Państwo podzielcie się swoją opinią o naszych projektach, a pakiet BEZPŁATNYCH DODATKÓW otrzymacie całkowicie za darmo do każdego zamówionego projektu domu.
|