Projekt Pensjonat Kod: K-28
Masz pytania, chcesz zamówić projekt. Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 49 71 /
PN - PT od 16 do 18: 790 625 570
Model

Bryła budynku sprawia wrażenie przenikających się ze sobą prostopadłościennych form, przykrytych dachami dwuspadowymi. Obiekt dzięki temu zabiegowi jest bardziej spójny i atrakcyjny dla potencjalnych klientów. Przesunięcia w bryle dodają założeniu lekkości i dynamizmu, a wydłużony kształt umożliwi na organizację wygodnej strefy zewnętrznej.

Elewacje
elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna
Rzut piwnicy

1. Hall + schody 19,0 m2

1a. Podnośnik dla os. niepełnosprawnych

2. Korytarz 18,7 m2

3. Pomieszczenie gospodarcze 22,8 m2

4. Pomieszczenie gospodarcze 22,8 m2

5. Magazyn oleju 8,0 m2

6. Kotłownia 14,1 m2

7. Pomieszczenie gospodarcze 14,5 m2

8. Pomieszczenie gospodarcze 22,8 m2

9. Pomieszczenie gospodarcze 22,8 m2

10. Sala bankietowa 130,9 m2

11. Bar z zapleczem 13,7 m2

12. Przedsionek 4,0 m2

13. WC męski 6,2 m2

14. WC damski 7,8 m2

15. WC dla osób niepełnosprawnych 3,5 m2

16. Pomieszczenie socjalne 12,0 m2

17. WC 2,7 m2

18. Pomieszczenie socjalne 12,1 m2

19. WC 2,3 m2

W podpiwniczeniu budynku zaplanowano bardzo przestronną salę bankietową z barem umiejscowionym w narożu oraz zaplecze umożliwiające poprawne działanie restauracji. Dodatkowo w strefie tej zorganizowano pomieszczenia gospodarcze oraz kotłownię z magazynem oleju.

Rzut parteru

1. Wiatrołap + szatnia 21,2 m2

2. Hall + komunikacja 30,3 m2

2a. Podnośnik dla os. niepełnosprawnych

3. Recepcja 3,9 m2

4. Zaplecze recepcji 4,2 m2

5. Korytarz 12,4 m2

6. Przedsionek WC 4,2 m2

7. WC męski 5,6 m2

8. WC damski I dla osób niepełnosprawnych 3,6 m2

9. Pokój kierownika 8,1 m2

10. Pokój z łazienką 22,3 m2

11. Pokój z łazienką 22,2 m2

12. Pokój z łazienką 28,1 m2

13. Gabinet 14,5 m2

14. Pokój z łazienką 22,3 m2

15. Sala restauracyjna 43,4 m2

16. Sala barowa 17,8 m2

17. Kuchnia 29,2 m2

18. Pom. obróbki warzyw 4,1 m2

19. Wyparzalnia jaj 4,2 m2

20. Chłodnia 4,0 m2

21. Korytarz 9,1 m2

22. Magazyn 5,2 m2

23. Magazyn 14,0 m2

24. Zmywalnia naczyń stołowych 8,1 m2

25. Przedsionek 2,9 m2

26. WC personelu 2,4 m2

27. Szatnia 2,7 m2

Na parterze zaplanowano salę restauracyjną z barem i zapleczem oraz wyodrębnioną strefę z pomieszczeniami noclegowymi. Prywatne pokoje posiadają osobne łazienki i są doskonale doświetlone światłem naturalnym. Ponadto znajduje się tu strefa dla właściciela, na którą składa się gabinet, pokój z aneksem kuchennym oraz toaleta.

Rzut I piętra

1. Pokój z łazienką 22,2 m2

2. Pokój z łazienką 22,1 m2

3. Pokój z łazienką 21,2 m2

4. Pokój z łazienką 18,0 m2

5. Pokój z łazienką 22,2 m2

6. Pokój z łazienką 22,2 m2

7. Pokój z łazienką 22,1 m2

8. Pokój z łazienką 22,1 m2

9. Pokój z łazienką 17,2 m2

10. Pokój z łazienką 21,8 m2

11. Pokój z łazienką 21,5 m2

12. Pokój z łazienką 22,0 m2

13. Korytarz 15,4 m2

14. Korytarz 15,4 m2

15. Hall + komunikacja 27,0 m2

16. Magazyn bielizny czystej 8,0 m2

Na pierwszym piętrze zaplanowano dwanaście pokoi dwuosobowych z prywatnymi łazienkami. Znajduje się tu również hall z kącikiem wypoczynkowym oraz magazyn czystej bielizny.

Rzut poddasza

1. Pokój z łazienką 21,4 m2

2. Pokój z łazienką 21,4 m2

3. Apartament z salonem i łazienką 34,0 m2

4. Pokój z łazienką 20,2 m2

5. Pokój z łazienką 20,1 m2

6. Pokój z łazienką 20,0 m2

7. Pokój z łazienką 20,0 m2

8. Apartament z salonem i łazienką 33,7 m2

9. Pokój z łazienką 21,1 m2

10. Pokój z łazienką 21,4 m2

11. Hall + schody 21,4 m2

12. Korytarz 12,4 m2

13. Korytarz 12,4 m2

Poddasze tworzy osiem pokoi dwuosobowych oraz dwa apartamenty z dodatkowym salonem, aneksem kuchennym oraz łazienką. Pomieszczenia w tej strefie są doświetlone poprzez świetliki w połaci dachu.

Przekrój

Budynek jest bardzo ciekawy ze względu na możliwość dostosowania stylu do charakteru miejsca, w którym się znajdzie. Dzięki dużej powierzchni użytkowej we wnętrzu można zorganizować wiele funkcji, które pozwolą zarówno na prowadzenie hotelu, jak i restauracji.

Projekt pensjonatu z funkcją gastronomiczną oraz salą bankietową K-28, piętrowy z poddaszem użytkowym, podpiwniczony.  Budynek można również zaadaptować na dom opieki dla osób starszych.

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak YTONG 24 cm, styropian 15 cm, tynk zewnętrzny.
Stropy: żelbetowe. Kąt nachylenia dachu: 35°.
Ogrzewanie: kotłownia na pellet, podgrzewanie c.w.u wspomagane przez instalację solarną
Program: sala bankietowa dla 80 osób, sala restauracyjna dla 40 osób, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, 24 pokoje noclegowe z łazienkami, 2 apartamenty z łazienką, pokojem gościnnym oraz aneksem kuchennym, zaplecze biurowe, kotłownia olejowa.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna kuchni, wentylacja wywiewna sali bankietowej, klimatyzacja sali bankietowej oraz sali restauracyjnej, hydranty p.poż., projekt kotłowni, instalacja solarna)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie awaryjne, zestawienie mocy)
- zgoda na zmiany w projekcie

ZAPYTAJ O PROJEKT !
(012) 410 49 71
(012) 410 49 72

Powierzchnia zabudowy: 445.80 m²
Powierzchnia użytkowa: 1315.10 m²
Kubatura: 4690.00 m³
Szerokość działki: 40.10 m
Ilość kondygnacji: 4
Liczba pomieszczeń: 68
Kąt nachylenia dachu: 35°
Ilość pokoi: 26
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 12.5 m
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: podpiwniczony
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, projekt domu spokojnej starości, dom spokojnej starości, dom opieki, projekt domu opieki, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego
Technologia: YTONG

Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk, Dawid Skowron
CENA 3 EGZ. PROJEKTU 4 400PLN

Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki  sprawdź szczegóły >>

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej