Projekt

Budynek gastronomiczny z zapleczem noclegowym

Kod: K-26
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

Komercyjny budynek z poddaszem użytkowym o prostym rzucie i tradycyjnej technologii wykonania. Idealny do przeznaczenia go na obiekt gastronomiczny z zapleczem noclegowym. Wyróżnia się umieszczeniem w połaci dachu dużej liczby lukarn, które urozmaicają całość formy i powiększają przestrzeń pokoi na poddaszu. Wydłużona bryła pozwoli zarówno na budowę obiektu na wąskiej działce, jak i doskonałą organizację przestrzeni wokół niego. Jest utrzymany w charakterze tradycyjnego dworku ze względu na rodzaj użytych detali architektonicznych i dachowi naczółkowemu.

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

Projekt K-26 - model

Bryła budynku jest bardzo prosta w rzucie co korzystnie wpłynie na koszt budowy i późniejszą eksploatację. Wejście do niego jest bardzo reprezentacyjne - zadaszone poprzez balkon na piętrze, wsparty czterema smukłymi kolumienkami. Szesnaście lukarn w połaci dachu doskonale podkreśli charakter obiektu, który został zaprojektowany w symetryczny sposób.

Elewacje

 

Projekt K-26 - elewacja
elewacja ogrodowa
Projekt K-26 - elewacja
elewacja frontowa
Projekt K-26 - elewacja
elewacja boczna
Projekt K-26 - elewacja
elewacja boczna

Rzut parteru

 

Projekt K-26 - rzut

RZUT PARTERU: 448,73 / 451,26 m2

1. Wiatrołap 5,27 m2
2. Hall 15,46 m2
3. Sala bankietowa 248,32 m2
4. Szatnia 17,49 m2
5. Klatka schodowa 11,30 m2
6. Pomieszczenie gospodar. 7,32 / 8,67 m2
7. Korytarz 4,80 m2
8. Przedsionek 3,18 m2
9. WC męskie 6,50 m2
10. Przedsionek 2,51 m2
11. WC damskie / niepełnospraw. 4,24 m2
12. WC damskie 6,78 m2
13. Korytarz 10,42 m2
14. Rozdzielnia kelnerska 8,73 m2
15. Zmywalnia naczyń 7,99 m2
16. Kuchnia 29,77 m2
17. Chłodnia 2,85 m2
18. Spiżarnia 1,59 m2
19. Pomieszczenie obróbki warzyw 2,91 m2
20. Magazyn prod. spożywczych 4,50 m2
21. Pomieszczenie socjalne 6,84 m2
22. Kotłownia na paliwo stałe 10,50 m2
23. Magazyn zasobów 5,20 / 6,29 m2
24. Klatka schodowa + korytarz 24,26 m2

Na parterze stworzono między innymi dużą salę bankietową, która jest przestrzenią otwartą i doświetloną z dwóch stron. Tuż przy wejściu zorganizowano szatnię oraz węzeł sanitarny, w tym toaletę dla osób niepełnosprawnych. Z tyłu obiektu umieszczono zaplecze, które tworzą: kuchnia, magazyny, pomieszczenie socjalne oraz kotłownia dostępna z zewnątrz budynku, dzięki utworzeniu do niej dodatkowego wejścia.

Rzut poddasza

 

Projekt K-26 - rzut

PODDASZE: 377,07 / 401,60 m2

1. Korytarz 50,13 m2
2. Przedsionek z szafą na bieliznę 2,72 m2
3. Pokój 15,69 / 16,83 m2
4. Łazienka 3,13 m2
5. Pokój 16,76 / 18,06 m2
6. Łazienka 3,13 m2
7. Przedsionek 3,98 / 3,98 m2
8. Pomieszczenie socjalne 2,83 m2
9. Magazyn porządkowy 3,79 / 6,24 m2
10. Magazyn bielizny czystej 1,50 m2
11. Pokój 15,16 / 16,38 m2
12. Łazienka 2,95 m2
13. Pokój 15,40 / 16,62 m2
14. Łazienka 2,92 m2
15. Pokój 15,16 / 16,38 m2
16. Łazienka 2,95 m2
17. Pokój 15,16 / 16,38 m2
18. Łazienka 2,95 m2
19. Pokój 15,16 / 16,38 m2
20. Łazienka 2,90 m2
21. Pokój 15,16 / 16,38 m2
22. Łazienka 2,95 m2
23. Pokój 15,16 / 16,38 m2
24. Łazienka 2,95 m2
25. Pokój 15,16 / 16,38 m2
26. Łazienka 2,95 m2
27. Pokój 15,73 / 17,03 m2
28. Łazienka 2,81 m2
29. Pokój 15,73 / 17,03 m2
30. Łazienka 2,81 m2
31. Pokój 14,96 / 16,10 m2
32. Łazienka 2,81 m2
33. Pokój 15,20 / 16,34 m2
34. Łazienka 2,81 m2
35. Salon z aneksem kuchennym 39,35 / 42,21 m2
36. Pokój gościnny z garderobą 13,29 / 14,43 m2
37. Łazienka 2,87 m2

Na poddaszu zaplanowano aż czternaście dwuosobowych pokoi noclegowych z prywatnymi łazienkami. Znajduje się tu również wyodrębniona strefa mieszkalna, na którą składa się salon z aneksem kuchennym i wyjściem na reprezentacyjny balkon, łazienka oraz pokój. Na poddaszu zorganizowano dodatkowo magazyny oraz pomieszczenie socjalne.

Przekrój

 

Projekt K-26 - przekrój Projekt K-26 - przekrój Projekt K-26 - przekrój

Duża powierzchnia użytkowa budynku pozwoli na organizację otwartej przestrzeni restauracyjnej, wygodnego zaplecza oraz strefy noclegowej. Projekt idealny dla osób chcących prowadzić obiekt usługowy, jednocześnie w nim mieszkając.

 

 

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym K-26
Projekt ten to wolno stojący budynek gastronomiczny z zapleczem noclegowym. Bryła dysponuje salą konsumpcyjno - taneczną na około 150 - 170 osób. Budynek nie jest podpiwniczony, posiada parter oraz poddasze użytkowe. Obiekt przystosowany jest dla osób niepełnosprawnych i wyposażony jest w drzwi bez progów, WC do korzystania dla osób na wózkach inwalidzkich oraz przed wejściem do budynku zaprojektowano platformę dla osób niepełnosprawnych.

Technologia: tradycyjna
Ściany zewnętrzne: pustak SUPOREX 24cm, styropian 12cm, tyn zewnętrzny
Strop w budynku: żelbetowy
Kąt nachylenia dachu: 35°
Ogrzewanie: paliwo stałe - biomasa
Wentylacja: mechaniczna i grawitacyjna
Pokrycie dachu: blacha dachówkowa
Program parteru budynku: sala konsumpcyjno - taneczna, kuchnia z wydzielonym stanowiskiem do mycia naczyń kuchennych, pomieszczenie do obróbki warzyw, 2 magazyny żywności, chłodnia, zmywalnia naczyń stołowych, rozdzielnia kelnerska, pomieszczenie socjalne dla personelu, kotłownia na paliwo stałe oraz hall i komunikacja
Program poddasza budynku: 14 pokoi dwuosobowych z łazienkami, apartament dwupokojowy z łazienką oraz aneksem kuchennym, pomieszczenie socjalne dla pracownika, magazyn bielizny czystej oraz magazyn sprzętu podporządkowanego i komunikację

Powierzchnia zabudowy: 490.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 825.80 m²
Kubatura: 3727.92 m³
Szerokość działki: 22.00 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 61
Kąt nachylenia dachu: 35
Ilość pokoi: 15
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 10,90 m
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe (biomasa)
Wskaźnik energii pierwotnej: 55,00 kWh/(m²·rok)
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
  • projekt architektoniczny budowlany
  • projekt konstrukcyjny budowlany
  • projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (wod-kan, gaz, c.o. z kotłem na paliwo stałe, wentylacja mechaniczna)
  • projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej
  • projektowana charakterystyka energetyczna budynku
  • kosztorys inwestorski budowlany
  • przedmiar robót budowlanych
  • zgoda na zmiany w projekcie
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji, konferencyjne, projekty budynków konferencyjnych, projekt budynku konferencyjnego, Projekty domów weselnych
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Łukasz Szczepaniak
CENA PROJEKTU

15 000PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij