Projekt Restauracja, bar Kod: K-15
Masz pytania, chcesz zamówić projekt. Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 49 71 /
PN - PT od 16 do 18: 790 625 570
Model

Formę budynku wzbogacono dzięki załamaniu prostego kształtu w jednej ścianie zewnętrznej. Główne wejście zostało zadaszone przez osobny daszek wsparty na drewnianych słupkach, tworzących dodatkowy atut wizualny. Bryła sprawia wrażenie bardzo estetycznej i przyjaznej dla klientów, co z pewnością wpłynie na ilość gości. Co więcej, doświetlenie wnętrza jedynie poprzez elewację frontową stworzy w nim niezwykle przyjemny klimat.

Elewacje
elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna
Rzut parteru

1. Sala konsumpcyjna 81,4 m2

2. Biuro 7,0 m2

3. WC 3,3 m2

4. Kotłownia 3,3 m2

5. WC dla niepełnosprawnych 3,7 m2

6. Przedsionek 2,0 m2

7. Bar 7,4 m2

8. Kuchnia 15,9 m2

9. Zmywalnia 3,1 m2

10. Korytarz 5,3 m2

11. Obieralnia 2,0 m2

12. Pomieszczenie do wyparzania jaj 2,0 m2

13. Magazyn 5,0 m2

14. Pomieszczenie socjalne 6,4 m2

Na parterze zaplanowano bardzo przestronną salę konsumpcyjną, która może się sprawdzić również przy organizacji wesel lub bankietów. W jej narożu, tuż przy wejściu umieszczono bar, bezpośrednio łączący się z kuchnią, co zdecydowanie ułatwia pracę personelowi. Zaplecze tworzą ponadto pomieszczenia socjalne, magazyny, toalety dla gości i pracowników oraz wygodne biuro właściciela.

Przekrój

Konstrukcja budynku jest bardzo prosta i ekonomiczna, a mimo to atrakcyjna wizualnie. Elastyczność i funkcjonalność z pewnością pozwolą na lepsze dostosowanie obiektu do potrzeb każdej osoby.

Projekt budynku gastronomicznego K-15
parterowy, bez podpiwniczenia.

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - beton komórkowy 24 cm, styropian 15 cm, tynk zewnętrzny
Ogrzewanie: pompa ciepła do co i cwu 

Kąt nachylenia dachu: 25°.

Program: sala konsumpcyjna, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, kotłownia.

Dla projektu dostępna jest również alternatywna więźba dachowa z prefabrykowanych dźwigarów dachowych z użyciem płytek kolczastych Firmy MITEK INDUSTRIES POLSKA. Do projektu dołączona jest również wycena wykonania dachu w tej technologi.

Powierzchnia zabudowy: 191.80 m²
Powierzchnia użytkowa: 147.30 m²
Kubatura: 597.50 m³
Szerokość działki: 14.88 m
Ilość kondygnacji: 1
Liczba pomieszczeń: 11
Kąt nachylenia dachu: 25°
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 5.46 m
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: brak poddasza
Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt karczmy, projekt budynku handlowo-usługowego, projekt budynku usługowego, projekt baru, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk

Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki  sprawdź szczegóły >>

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej