BIURO ARCHITEKTONICZNE: KRAKÓW, WARSZAWA, GDAŃSK, SZCZECIN, WROCŁAW, LUBLIN, POZNAŃ, KATOWICE, BYDGOSZCZ, OLSZTYN
0
Twoja teczka
Projekt

Restauracja

Kod: K-01
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

Budynek usługowy z przeznaczeniem gastronomicznym, doskonały do utworzenia karczmy, restauracji lub baru. Tradycyjny wygląd podkreślony przez dwuspadowy dach i odpowiednią okładzinę, doskonale sprawdzi się przy utworzeniu restauracji z polską kuchnią regionalną. Budynek posiada bardzo rozbudowane, funkcjonalne wnętrze z zewnętrznym tarasem od strony ogrodowej, a sala konsumpcyjna jest otwarta i dostosowana do przyjmowania dużej liczby gości. Prosta bryła podkreśla tradycyjny charakter założenia i jest bardzo przyjazna dla oka. Obiekt dostosowano do przyjmowania osób niepełnosprawnych.

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Kosztorys projektu: Stan surowy zamknięty: 286 200 PLN Stan deweloperski: 429 300 PLN
kliknij, aby poznać szczegóły

Model

Elewacje

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut parteru

Wersja alternatywna

Parter: 238,3 m2

1. Wiatrołap + szatnia 17,3 m

2. WC damski i dla osób niepełnosprawnych 4,1 m

3. WC męski z przedsionkiem 6,3 m

4. Sala konsumpcyjna 97,3 m

5. Bar 9,3 m

6. Rozdzielnia 6,7 m

7. Przedsionek 2,9 m

8. Zmywalnia 7,4 m

9. Kuchnia 24,5 m

10. Łazienka z WC 4,7 m

11. Pomieszczenie socjalne 10,4 m

12. Chłodnia 3,4 m

13. Magazyn 3,7 m

14. Magazyn 4,0 m

15. Pomieszczenie gospodarcze 2,1 m

16. Korytarz 17,3 m

17. Obróbka warzyw i jaj 5,6 m

18. Skład opału 3,6 m

19. Kotłownia 7,9 m2

Przekrój

Konstrukcja budynku zakłada brak poddasza użytkowego oraz podpiwniczenia, co niewątpliwie wpłynie na ekonomię budowy. Doskonała organizacja przestrzeni pozwoli na swobodne kształtowanie przestrzeni wewnętrznej i zewnętrznej, również wpływającej na całościowy odbiór obiektu.

Wersja alternatywna

Projekt budynku gastronomicznego pełniącego funkcję restauracji K-01, parterowy, niepodpiwniczony.

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 25 cm, styropian 15 cm, okładzina drewniana 5 cm. Strop: drewniany. NAd salą konsumpcyjną strop na wysokości 514 cm, nad pozostałą częścią obniżony. Kąt nachylenia dachu: 38°.
Ogrzewanie: kotłownia na paliwo stałe (ekogrodszek).
Program: sala restauracyjna, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, kotłownia na paliwo stałe, skład opału.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna kuchni)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie awaryjne)
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

Powierzchnia zabudowy: 285.80 m²
Powierzchnia użytkowa: 238.50 m²
Kubatura: 1563.10 m³
Szerokość działki: 23.40 m
Ilość kondygnacji: 1
Liczba pomieszczeń: 19
Pokój na parterze: Nie
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze nieużytkowe
Typ: gastronomiczne, komercyjne, projekt karczmy, projekt budynku usługowego, projekt domu weselnego, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Aleksandra Majcher, Jaromir Mruk
CENA PROJEKTU 6 000PLN
KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij