Projekt Budynek gastronomiczny z zapleczem neclegowym i mieszkaniem właściciela Kod: LK-58 B
Masz pytania, chcesz zamówić projekt. Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT do 18: 602 62 95 77 / PN - PT po 16: 602 62 95 77 / SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77
Model
Elewacje
elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna
Rzut piwnicy

Piwnice: 398.68 m2

1. Hol + schody 32.18 m2
2. WC damskie 7.70 m2
3. WC męskie 7.70 m2
4. Pom. gospodarcze 39.27 m2
5. Korytarz 12.26 m2
6. Pom. gospodarcze 37.49 m2
7. Pom. gospodarcze 19.05 m2
8. Pom. gospodarcze 29.54 m2
9. Pom. gospodarcze 8.31 m2
10. Pom. gospodarcze 26.53 m2
11. Korytarz 15.10 m2
12. Magazyn 5.23 m2
13. Korytarz 23.91 m2
14. Szafa na środki czystości 2.90 m2
15. Pom. socjalne 12.19 m2
16. WC + natrysk 4.25 m2
17. Pom. obróbki jaj i warzyw 6.28 m2
18. Chłodnia 5.41 m2
19. Magazyn 10.93 m2
20. Magazyn 5.37 m2
21. Magazyn 5.40 m2
22. Pom. maszyn chłodniczych 7.53 m2
23. Magazyn 7.35 m2
24. Garaż 39.27 m2
25. Skład opału 7.02 m2
26. Kotłownia 20.51 m2

POWIERZCHNIA UŻYTKOWA: 398.68 m2
POWIERZCHNIA NETTO:  398.68 m2 
Rzut parteru

 Parter : 325.01 m2

1. Hall + schody 21.37 m2

2. WC dla osób niepełnosprawnych 3.69 m2
3. WC 3.10 m2
4. Sala konsumpcyjna 232.27 m2
5. Bar 10.16 m2
6. Rozdzielnia kelnerska 5.08 m2
7. Zmywalnia 7.51 m2
8. Kuchnia 36.52 m2
9. Korytarz 5.32 m2
  
POWIERZCHNIA UŻYTKOWA: 325.01 m2
POWIERZCHNIA NETTO:  325.01 m2 
Rzut poddasza

 Poddasze: 275.12 m2


Część usługowa 77.11 
m2:
1. Hall + schody 22.28 m2
2. Hall 21.53 m2
3. Pokój 22.52 m2
4. Łazienka 3.32 m2
5. Mag. bielizny brudnej 2.54 m2
6. Mag. bielizny czystej 3.25 m2
7. Pom. na środki czystości 1.67 m2

Część mieszkalna 69,85
m2
8. Hall + garderoba 7.33 m2
9. Kuchnia 10.60 m2
10. Salon 24.76 m2
11. Łazienka 5.69 m2
12. Pokój 10.76 m2
13. Pokój 10.71 m2

Część usługowa 128,16 m2:
14. Pokój 10.83 m2
15. Łazienka 2.66 m2
16. Korytarz 12.65 m2
17. Pokój 10.83 m2
18. Łazienka 2.66 m2
19. Pokój 14.31 m2
20. Łazienka 2,55 m2
21. Pokój 12.86 m2
22. Łazienka 3.16 m
23. Pokój 13.00 m2
24. Łazienka 2.87 m2
25. Pokój 12.22 m2
26. Łazienka 2.72 m2
27. Pokój 11.81 m2
28. Łazienka 4.96 m2
29. Pom. socjalne 6.15 m2
30. WC 1.92 m2
 
POWIERZCHNIA UŻYTKOWA: 275.12 m2
POWIERZCHNIA NETTO:  310.33 m2
Przekrój

Projekt budynku gastronomicznego  LK-58 B z zapleczem noclegowym i mieszkaniem właściecielapełniący funkcję domu weselnego lub restauracji 
Budynek parterowy poddaszem użytkowym, podpiwniczony. Może również pełnic funkcję pensjonatu, motelu lub zajazdu. 

Technologia: ściany zewnętrzne - pustak SUPOREX 24 cm, styropian 18 cm, tynk zewnetrzny. 
StropyTeriva, nad poddaszem w konstrukcji dachu
Kąt nachylenia dachu: 35°. 
Pokrycie dachu: dachówka ceramiczna
Ogrzewanie: piec na paliwo stałe - pelety, c.w.u wspomagane przez instalację solarną 
Wentylacja mechaniczna: sala konsumpcyjna- wentylacja mechaniczna nawiewno wywiewna z rekuperacją, kuchnia z zapleczem wentylacja mechaniczna nawiewno wywiewna
Program piwnic: zaplecze kuchenne,  magazynowe, socjlane, sanitarne, kotłownia na paliwo stałe, skład opału, garaż. 
Program parteru:   WC, kuchnia, sala konsumpcyjna  z barem, rozdzielnia kelnerska, zmywalnia, 
Program poddasza: 
Część mieszkalna - salon z kuchnią, łazienka, korytarz, dwa pokoje 
Część usługowa - pokoje noclegowe z łazienkami dla 17 osób,  magazyn bielizny czystej i brudnej, pomieszczenie porządkowe, pomieszczenie socjalne, WC.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU: 
- projekt architektoniczny budowlany 
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna z rekuperacją sali bankietowej, hydranty przeciwpożarowe wewnętrzne, instalacja solarna)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie ewakuacyjne)
- projektowana charakterystyka energetyczna budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

 

Powierzchnia zabudowy: 471.06 m²
Powierzchnia użytkowa: 998.81 m²
Kubatura: 4117.10 m³
Szerokość działki: 26.09 m
Ilość kondygnacji: 3
Liczba pomieszczeń: 65
Kąt nachylenia dachu: 35°
Ilość pokoi: 10
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 12.52 m
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe
Wskaźnik energii pierwotnej: 28.72 kWh/(m²·rok)
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: z garażem
Piwnica: podpiwniczony
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: mieszkalne z funkcją usługowo-handlową, gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt karczmy, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, parterowe z poddaszem użytkowym, restauracja, projekt restauracji, konferencyjne, projekty budynków konferencyjnych, projekt budynku konferencyjnego
Technologia: tradycyjna

Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk

Projekt został opracowany zgodnie z aktualnie obowiązującymi normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej