Projekt

Budynek gastronomiczno - noclegowy

Kod: LK-59
Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 49 71

lub za pomocą formularza kliknij >>

Projekt budynku gastronomiczno noclegowego LK-59 to oferta skierowana do inwestorów pragnących wybudować duży wielofunkcyjny obiekt. Bogaty program umożliwia stworzenie zróżnicowanej oferty dla klientów zarówno indywidualnych jak i biznesowych. Duże sale na parterze doskonale nadają się do organizacji konferencji. Projekt posiada tradycyjną architekturę z subtelnymi detalami w elewacji frontowej.

zobacz realizacje naszych projektów

Rzut piwnicy

 

Projekt LK-59 - rzut

Powiększ rzut

Piwnica: 833,31 m⊃2;

1.Hall + Schody 82,07 m⊃2;

2.Przedsionek 11,14 m⊃2;

3.WC Męskie 24,04 m⊃2;

4.WC Damskie 24,04 m⊃2;

5.Przedsionek 11,14 m⊃2;

6.Pomieszczenie gospodarcze 195,37 m⊃2;

7.Klatka schodowa 23,30 m⊃2;

8.Pomieszczenie gospodarcze 2,30 m⊃2;

9.Magazyn 6,29 m⊃2;

10.  Skład opału 7,69 m⊃2;

11.  Kotłownia 19,31 m⊃2;

12.  Korytarz 37,58 m⊃2;

13.  Szafa porządkowa 1,54 m⊃2;

14.  Magazyn 3,81 m⊃2;

15.  Magazyn warzyw 8,15 m⊃2;

16.  Magazyn produktów suchych 5,15 m⊃2;

17.  Pomieszczenie socjalne 8,29 m⊃2;

18.  WC + natrysk 4,98 m⊃2;

19.  WC + natrysk 4,98 m⊃2;

20.  Pomieszczenie socjalne 8,29 m⊃2;

21.  Magazyn 5,15 m⊃2;

22.  Magazyn 6,51 m⊃2;

23.  Pomieszczenie gospodarcze 4,87 m⊃2;

24.  Pomieszczenie gospodarcze 248,08 m⊃2;

25.  Klatka schodowa 23,30 m⊃2;

26.  Pomieszczenie techniczne 27,24 m⊃2;

27.  Pomieszczenie techniczne 29,04 m⊃2;

 

Projekt posiada pełne podpiwniczenie, w którym są dwa bardzo duże pomieszczenia gospodarcze, które inwestor może wykorzystać do późniejszej adaptacji. Ponadto w piwnicy jest zaplecze kuchni, z pomieszczeniami socjalnymi dla pracowników, magazyny, kotłownia ze składem opału i pomieszczenia techniczne i węzeł sanitarny.

 

Rzut parteru

 

Projekt LK-59 - rzut

Powiększ rzut

Parter: 816,25 m⊃2;

 1.Wiatrołap 6,25 m⊃2;

2.Lobby + schody 94,49 m⊃2;

3.Przedsionek 5,66 m⊃2;

4.WC dla niepełnosprawnych 3,78 m⊃2;

5.Szatnia 6,08 m⊃2;

6.Recepcja 15,05 m⊃2;

7.Sala bankietowa 171,31 m⊃2;

8.Klatka schodowa 19,21 m⊃2;

9.Pomieszczenie techniczne 16,18 m⊃2;

10.  Kuchnia 46,47 m⊃2;

11.  Wydawalnia 22,63 m⊃2;

12.  Zmywalnia 12,98 m⊃2;

13.  Przygotowanie warzyw/jaj 7,20 m⊃2;

14.  Magazyn chłodniczy 7,91 m⊃2;

15.  Magazyn 9,03 m⊃2;

16.  Korytarz 15,46 m⊃2;

17.  Magazyn 4,17 m⊃2;

18.  Sala bankietowa 317,00 m⊃2;

19.  Klatka schodowa 19,21 m⊃2;

20.  Pomieszczenie techniczne 16,18 m⊃2;

 

Na parterze, w lobby zaraz przy głównym wejściu jest recepcja, szatnia oraz WC dla gości i osób niepełnosprawnych. W dłuższym skrzydle zaprojektowaliśmy dużą salę bankietową na 160 gości. W drugim skrzydle jest mniejsza sala bankietowa z barem. Szybkie i sprawne obsłużenie obu sal zapewnia ulokowana między nimi kuchnia z zapleczem.

Rzut poddasza

 

Projekt LK-59 - rzut

Powiększ rzut

Poddasze: 691,36 m⊃2;

1.Hall schody 38,24 m⊃2;

2.Pokój 13,25 m⊃2;

3.Łazienka 3,23 m⊃2;

4.Klatka schodowa 15,98 m⊃2;

5.Pokój 17,59 m⊃2;

6.Łazienka 4,23 m⊃2;

7.Pokój 16,92 m⊃2;

8.Łazienka 3,33 m⊃2;

9.Pokój 16,02 m⊃2;

10.  Łazienka 4,74 m⊃2;

11.  Pokój 16,69 m⊃2;

12.  Łazienka 4,14 m⊃2;

13.  Łazienka 4,23 m⊃2;

14.  Pokój 16,69 m⊃2;

15.  Pokój 23,15 m⊃2;

16.  Łazienka 4,21 m⊃2;

17.  Korytarz 59,61 m⊃2;

18.  Pokój 16,67 m⊃2;

19.  Łazienka 4,11 m⊃2;

20.  Pokój 15,56 m⊃2;

21.  Łazienka 3,99 m⊃2;

22.  Pokój 15,45 m⊃2;

23.  Łazienka 3,97 m⊃2;

24.  Kotłownia gazowa 19,11 m⊃2;

25.  Magazyn bielizny brudnej 1,36 m⊃2;

26.  Magazyn bielizny czystej 1,36 m⊃2;

27.  Pokój 25,54 m⊃2;

28.  Łazienka 3,75 m⊃2;

29.  Pokój 23,15 m⊃2;

30.  Łazienka 4,21 m⊃2;

31.  Korytarz 26,43 m⊃2;

32.  Pokój 15,91 m⊃2;

33.  Łazienka 3,85 m⊃2;

34.  Pokój 17,06 m⊃2;

35.  Łazienka 4,15 m⊃2;

36.  Pokój 17,79 m⊃2;

37.  Łazienka 4,19 m⊃2;

38.  Pokój 17,15 m⊃2;

39.  Łazienka 4,19 m⊃2;

40.  Pokój 17,15 m⊃2;

41.  Łazienka 4,17v

42.  Pokój 16,67 m⊃2;

43.  Łazienka 4,09 m⊃2;

44.  Pokój 17,06 m⊃2;

45.  Łazienka 4,15 m⊃2;

46.  Pokój 17,06 m⊃2;

47.  Łazienka 4,15 m⊃2;

48.  Pokój 16,67 m⊃2;

49.  Łazienka 4,09 m⊃2;

50.  Pokój 16,91 m⊃2;

51.  Łazienka 3,33 m⊃2;

52.  Pokój 17,99 m⊃2;

53.  Łazienka 4,21 m⊃2;

54.  Pokój 13,25 m⊃2;

55.  Łazienka 3,23 m⊃2;

56.  Klatka schodowa 15,98 m⊃2;

 

Na poddaszu zaprojektowaliśmy 24 pokoje z łazienkami. Są to pokoje dwu i jednoosobowe, przygotowaliśmy też jeden pokój dla osoby niepełnosprawnej. Program poddasza uzupełniają magazyny na bielizną czystą i brudną oraz kotłownia gazowa.

 

Model

 

Projekt LK-59 - model

Budynek posiada charakterystyczną bryłę w kształcie litery L, dzięki czemu możliwe jest stworzenie reprezentacyjnego dziedzińca, który doda prestiżu całej inwestycji. Na zbiegu dwóch skrzydeł umiejscowiliśmy efektowne, główne wejście do budynku. LK-59 ma prosty dwuspadowy dach z dużą ilością lukarn doświetlających pokoje noclegowe na poddaszu. Do realizacji projektu potrzebna będzie działka o szerokości minimum 42.34 m.

Elewacje

 

Projekt LK-59 - elewacja
elewacja ogrodowa
Projekt LK-59 - elewacja
elewacja frontowa
Projekt LK-59 - elewacja
elewacja boczna
Projekt LK-59 - elewacja
elewacja boczna

Przekrój

 

Projekt LK-59 - przekrój

LK-59 to projekt dużego obiektu ncolegowo gastronomicznego z pełnym podpiwniczeniem o tradycyjnej architekturze i programie dającym duże możliwości adaptacji.

POWIĘKSZ PRZEKRÓJ
Zadaj pytanie dotyczące tego projektu  kliknij

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym LK-59. parterowy z poddaszem użytkowym, w całości podpiwniczony. Budynek może pełnić funkcję pensjonatu, domu weselnego, konfrencyjną, wystawienniczą czy rekreacyjną. Można również zaadaptować go na dom opieki dla osób starszych. 

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak  29 cm, styropian 18 cm, tynk zewnętrzny.
Stropy: żelbetowe.
Kąt nachylenia dachu: 35°.
Pokrycia dachu: blacha dachówkowa
Ogrzewanie: dwie kotłownie - kotłownia gazowa współpracująca z instalacją solarną zlokalizowana na poddaszu (ogrzewanie podłogowe na salach  ogrzewanie c.w.u); kotłownia na paliwo stałe (pelety) zlokalizowana w piwnicach (zasilanie central wentylacyjnych, ogrzewanie poza salami).
Wentylacja mechaniczna: sala bankietowa, restauracyjna, 2 duże pomieszczenia gospodarcze w piwnicach - wentylacja mechaniczna nawiewno wywiewna z rekuperacją (oddzielne obiegi); 
kuchnia z zapleczem, toalety w piwnicy - wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna.
Więźba dachowa: więżba tradycyjna płatwiowo kleszczowa.
Program: sala bankietowa dla 160 osób, sala bankietowa dla 80 osób, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, zaplecze biurowe, 24 pokoje z łazienkami: ( 22 pokoje dwuosobowe - w tym jeden dla niepełnosprawnych,  2 pokoje jednoosobowe, recepcja, pomieszczenia gospodarczxe, kotłownia gazowa, kotłownia na paliwo stałe.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna, instalacja solarna, hydranty p.poż.)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłącznik prądu, oświetlenie, awaryjne oświetlenie ewakuacyjne)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- projektowana charakterystyka energetyczna budynku
- zgoda na zmiany w projekcie

ZAPYTAJ O PROJEKT !
(012) 410 49 71
(012) 410 49 72
 

 

Powierzchnia zabudowy: 947.56 m²
Powierzchnia użytkowa: 2345.16 m²
Kubatura: 10419.80 m³
Szerokość działki: 42.34 m
UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki
dotyczy ustawienia budynku węższą elewacją.

Ilość kondygnacji: 3
Liczba pomieszczeń: 101
Kąt nachylenia dachu: 35°
Ilość pokoi: 24
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 10.08 m
Rodzaj ogrzewania: gazowe, paliwo stałe
Wskaźnik energii pierwotnej: 59.18 kWh/(m²·rok)
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: podpiwniczony
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, projekt domu spokojnej starości, dom spokojnej starości, dom opieki, projekt domu opieki, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA 3 EGZ. PROJEKTU 5 600 PLN KUP
PROJEKT


ŁĄCZNA ZAWARTOŚĆ OBU PROJEKTÓW ARCHITEKTONICZNO - BUDOWLANEGO ORAZ PROJEKTU TECHNICZNEGO, KTÓRE MOŻNA ZAMÓWIĆ RAZEM LUB OSOBNO :

 

Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki  sprawdź szczegóły >>

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej