Zadzwoń do nas! PN - PT od 7 do 16: 12 414 35 06, 12 414 35 34, 12 410 50 40 |
Projekt na zamówienie. Zapytaj o cenę.
Projekt budynku gastronomiczno noclegowego LK-59 to oferta skierowana do inwestorów pragnących wybudować duży wielofunkcyjny obiekt. Bogaty program umożliwia stworzenie zróżnicowanej oferty dla klientów zarówno indywidualnych jak i biznesowych. Duże sale na parterze doskonale nadają się do organizacji konferencji. Projekt posiada tradycyjną architekturę z subtelnymi detalami w elewacji frontowej.
![]() |
Budynek posiada charakterystyczną bryłę w kształcie litery L, dzięki czemu możliwe jest stworzenie reprezentacyjnego dziedzińca, który doda prestiżu całej inwestycji. Na zbiegu dwóch skrzydeł umiejscowiliśmy efektowne, główne wejście do budynku. LK-59 ma prosty dwuspadowy dach z dużą ilością lukarn doświetlających pokoje noclegowe na poddaszu. Do realizacji projektu potrzebna będzie działka o szerokości minimum 42.34 m. |
![]() |
Piwnica: 833,31 m² 1.Hall + Schody 82,07 m² 2.Przedsionek 11,14 m² 3.WC Męskie 24,04 m² 4.WC Damskie 24,04 m² 5.Przedsionek 11,14 m² 6.Pomieszczenie gospodarcze 195,37 m² 7.Klatka schodowa 23,30 m² 8.Pomieszczenie gospodarcze 2,30 m² 9.Magazyn 6,29 m² 10. Skład opału 7,69 m² 11. Kotłownia 19,31 m² 12. Korytarz 37,58 m² 13. Szafa porządkowa 1,54 m² 14. Magazyn 3,81 m² 15. Magazyn warzyw 8,15 m² 16. Magazyn produktów suchych 5,15 m² 17. Pomieszczenie socjalne 8,29 m² 18. WC + natrysk 4,98 m² 19. WC + natrysk 4,98 m² 20. Pomieszczenie socjalne 8,29 m² 21. Magazyn 5,15 m² 22. Magazyn 6,51 m² 23. Pomieszczenie gospodarcze 4,87 m² 24. Pomieszczenie gospodarcze 248,08 m² 25. Klatka schodowa 23,30 m² 26. Pomieszczenie techniczne 27,24 m² 27. Pomieszczenie techniczne 29,04 m²
Projekt posiada pełne podpiwniczenie, w którym są dwa bardzo duże pomieszczenia gospodarcze, które inwestor może wykorzystać do późniejszej adaptacji. Ponadto w piwnicy jest zaplecze kuchni, z pomieszczeniami socjalnymi dla pracowników, magazyny, kotłownia ze składem opału i pomieszczenia techniczne i węzeł sanitarny.
|
![]() |
Parter: 816,25 m² 1.Wiatrołap 6,25 m² 2.Lobby + schody 94,49 m² 3.Przedsionek 5,66 m² 4.WC dla niepełnosprawnych 3,78 m² 5.Szatnia 6,08 m² 6.Recepcja 15,05 m² 7.Sala bankietowa 171,31 m² 8.Klatka schodowa 19,21 m² 9.Pomieszczenie techniczne 16,18 m² 10. Kuchnia 46,47 m² 11. Wydawalnia 22,63 m² 12. Zmywalnia 12,98 m² 13. Przygotowanie warzyw/jaj 7,20 m² 14. Magazyn chłodniczy 7,91 m² 15. Magazyn 9,03 m² 16. Korytarz 15,46 m² 17. Magazyn 4,17 m² 18. Sala bankietowa 317,00 m² 19. Klatka schodowa 19,21 m² 20. Pomieszczenie techniczne 16,18 m²
Na parterze, w lobby zaraz przy głównym wejściu jest recepcja, szatnia oraz WC dla gości i osób niepełnosprawnych. W dłuższym skrzydle zaprojektowaliśmy dużą salę bankietową na 160 gości. W drugim skrzydle jest mniejsza sala bankietowa z barem. Szybkie i sprawne obsłużenie obu sal zapewnia ulokowana między nimi kuchnia z zapleczem. |
![]() |
Poddasze: 691,36 m² 1.Hall schody 38,24 m² 2.Pokój 13,25 m² 3.Łazienka 3,23 m² 4.Klatka schodowa 15,98 m² 5.Pokój 17,59 m² 6.Łazienka 4,23 m² 7.Pokój 16,92 m² 8.Łazienka 3,33 m² 9.Pokój 16,02 m² 10. Łazienka 4,74 m² 11. Pokój 16,69 m² 12. Łazienka 4,14 m² 13. Łazienka 4,23 m² 14. Pokój 16,69 m² 15. Pokój 23,15 m² 16. Łazienka 4,21 m² 17. Korytarz 59,61 m² 18. Pokój 16,67 m² 19. Łazienka 4,11 m² 20. Pokój 15,56 m² 21. Łazienka 3,99 m² 22. Pokój 15,45 m² 23. Łazienka 3,97 m² 24. Kotłownia gazowa 19,11 m² 25. Magazyn bielizny brudnej 1,36 m² 26. Magazyn bielizny czystej 1,36 m² 27. Pokój 25,54 m² 28. Łazienka 3,75 m² 29. Pokój 23,15 m² 30. Łazienka 4,21 m² 31. Korytarz 26,43 m² 32. Pokój 15,91 m² 33. Łazienka 3,85 m² 34. Pokój 17,06 m² 35. Łazienka 4,15 m² 36. Pokój 17,79 m² 37. Łazienka 4,19 m² 38. Pokój 17,15 m² 39. Łazienka 4,19 m² 40. Pokój 17,15 m² 41. Łazienka 4,17v 42. Pokój 16,67 m² 43. Łazienka 4,09 m² 44. Pokój 17,06 m² 45. Łazienka 4,15 m² 46. Pokój 17,06 m² 47. Łazienka 4,15 m² 48. Pokój 16,67 m² 49. Łazienka 4,09 m² 50. Pokój 16,91 m² 51. Łazienka 3,33 m² 52. Pokój 17,99 m² 53. Łazienka 4,21 m² 54. Pokój 13,25 m² 55. Łazienka 3,23 m² 56. Klatka schodowa 15,98 m²
Na poddaszu zaprojektowaliśmy 24 pokoje z łazienkami. Są to pokoje dwu i jednoosobowe, przygotowaliśmy też jeden pokój dla osoby niepełnosprawnej. Program poddasza uzupełniają magazyny na bielizną czystą i brudną oraz kotłownia gazowa.
|
Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym LK-59. parterowy z poddaszem użytkowym, w całości podpiwniczony. Budynek może pełnić funkcję pensjonatu, domu weselnego, konfrencyjną, wystawienniczą czy rekreacyjną. Można również zaadaptować go na dom opieki dla osób starszych. Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak 29 cm, styropian 18 cm, tynk zewnętrzny.
|
Powierzchnia zabudowy: 947.56 m²
Powierzchnia użytkowa: 2345.16 m² Kubatura: 10419.80 m³ Szerokość działki: 42.34 m UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki dotyczy ustawienia domu węższą elewacją. Ilość kondygnacji: 3 Liczba pomieszczeń: 101 Kąt nachylenia dachu: 35° Ilość pokoi: 24 Pokój na parterze: Nie Rodzaj ogrzewania: gazowe, paliwo stałe Wskaźnik energii pierwotnej: 59.18 kWh/(m²·rok) |
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU: Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu Piwnica: podpiwniczony Poddasze: poddasze użytkowe Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, projekt domu spokojnej starości, dom spokojnej starości, dom opieki, projekt domu opieki, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji Technologia: tradycyjna Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk |
Projekt został opracowany zgodnie z aktualnie obowiązującymi normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych. Szanowni Państwo podzielcie się swoją opinią o naszych projektach, a pakiet BEZPŁATNYCH DODATKÓW otrzymacie całkowicie za darmo do każdego zamówionego projektu domu.
|