Projekt Budynek produkcji spożywczej Kod: K-49
Masz pytania, chcesz zamówić projekt. Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 780 001 242,
508 037 512, 780 015 759 /
PN - PT od 16 do 18: 790 625 570
Model

Projekt K-49 ma bryłę na planie litery L. Elewacje są minimalistyczne bez zbędnych ozdobników, dzięki czemu projekt nie jest drogi w realizacji. W projekcie przewidziane są osobne wejścia do części socjalnej, ekspedycji i kotłowni. Nad każdym z nich zaprojektowaliśmy elegancki szklany daszek. Do realizacji tego projektu potrzebna będzie stosunkowo długa działka, o szerokości minimum 24.80 m.

Elewacje
elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna
Rzut parteru

Parter: 286,6 m2

1. Korytarz 9,8 m2

2. Kotłownia 6,9 m2

3. Pomieszczenie socjalne 4,5 m2

4. Łazienka z WC 4,8 m2

5. Obróbka warzyw 9,2 m2

6. Pokój śniadań 5,0 m2

7. Pomieszczenie porządkowe 2,2 m2

8. Magazyn 13,8 m2

9. Obróka mięs 9,9 m2

10. Kuchnia 33,2 m2

11. Ekspedycja 10,1 m2

12. Hala wypieków I etap 140,6 m2

13. Hala wypieków II etap 36,6 m2

 

Projekt posiada zaplecze sanitarno-socjalne, na które składa się między innymi pokój śniadań, pomieszczenie socjalne, porządkowe oraz łazienka z WC. Poszczególne fazy produkcji prowadzone są w osobnych pomieszczeniach, a hala wypieków jest podzielona na dwie strefy.

Przekrój

K-49 to wyjątkowo atrakcyjny projekt dla inwestorów, którzy pragną wybudować budynek o charakterze stricte produkcyjnym.

Projekt budynku produkcyjnego (produkcja żywności spożywczej) K-49, parterowy, bez podpiwniczenia.

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak YTONG 30 cm, styrpian 15cm, tynk zewnętrzny. Stropodach: żelbetowy. Kąt nachylenia stropodachu: 2%.
Ogrzewanie: kotłownia gazowa zlokalizowana na parterze.
Program: hala produkcyjna, kuchnia z zapleczem, zaplecze sanitarno - socjalne, magazynowe, kotłownia, gazowa, ekspedycja.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna kuchni, pom. obróbki mięsa, pom. obróbki warzyw, hali produkcyjnej)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej
- zestawienie materiałów budowlanych
- zgoda na zmiany w projekcie 

Powierzchnia zabudowy: 343.80 m²
Powierzchnia użytkowa: 286.50 m²
Kubatura: 1564.30 m³
Szerokość działki: 24.80 m
Ilość kondygnacji: 1
Liczba pomieszczeń: 13
Pokój na parterze: Nie
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: brak poddasza
Typ: gastronomiczne, komercyjne, projekt budynku usługowego, produkcyjne, projekty budynków produkcyjnych
Technologia: YTONG
Styl: modernistyczny

Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA 4 EGZ. PROJEKTU 2 000PLN

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo podzielcie się swoją opinią o naszych projektach, a pakiet BEZPŁATNYCH DODATKÓW otrzymacie całkowicie za darmo do każdego zamówionego projektu domu.

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej