Projekt

Pensjonat, Dom weselny

Kod: K-31
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

Projekt budynku gastronomicznego z zapewnionym zapleczem noclegowym. Idealnie sprawdzi się również jako dom weselny lub pensjonat. Główny atut projektu stanowi zapewnienie sali bankietowej nawet dla 200 osób oraz wydzielenie pokoi noclegowych na poddaszu. Powierzchnia użytkowa budynku pozwoli na organizację obiektu wielofunkcyjnego z bardzo dobrze wydzielonymi strefami. Wydłużona forma dodatkowo umożliwi stworzenie reprezentacyjnej strefy zewnętrznej, co z pewnością podkreśli całość założenia i pozwoli na przyciągnięcie uwagi większej liczby ludzi.

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

Bryła budynku należy do bardzo prostych. Nieskomplikowany w rzucie kształt został przykryty dachem dwuspadowym, dzięki czemu jego budowa będzie bardziej oszczędna. Mimo tego budynek jest bardzo ciekawy, dzięki zastosowaniu zadaszonego wejścia, dwóm balkonom wspartym kolumnami oraz licznym świetlikom w połaci dachu. Forma ta jest doskonałym przykładem na stworzenie budynku prostego, a zarazem bardzo atrakcyjnego.

Elewacje

 

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut parteru

 

Parter: 722,20 m²

1. Hall + szatnia 41,8 m²

2. WC dla osób niepełnosprawnych 3,4 m²

3. WC męski 10,1 m²

4. WC damski 10,1 m²

5. Klatka schodowa 18,9 m²

6. Biuro 16,6 m²

7. Sala konsumpcyjna 307,8 m²

8. Bar 14,3 m²

9. Magazyn porządkowy 10,2 m²

10. Rozdzielnia 3,4 m²

11. Zmywalnia 9,2 m²

12. Kuchnia 42,4 m²

13. Korytarz 3,9 m²

14. Mag. naczyń stołowych 6,9 m²

15. Mag. produktów suchych 5,5 m²

16. Magazyn napojów 4,7 m²

17. Magazyn 4,4 m²

18. Korytarz 28,2 m²

19. Obieralnia / wyparzalnia jaj 6,4 m²

20. Chłodnia 4,7 m²

21. Mag. owoce / warzywa 4,5 m²

22. Pomieszczenie socjalne 8,0 m²

23. WC + natrysk 4,2 m²

24. WC + natrysk 4,2 m²

25. Pomieszczenie socjalne 8,0 m²

26. Biuro 20,3 m²

27. Skład opału 9,9 m²

28. Archiwum 5,0 m²

29. Kotłownia 21,0 m²

30. Hall + recepcja 36,0 mV

31. WC 2,9 m²

32. WC dla osób niepełnosprawnych 3,5 m²

33. Pokój dla osób niepełnosprawnych 17,1 m²

34. Łazienka dla osób niepełnosprawnych 5,9 m²

35. Klatka schodowa 18,9 m²

Na parterze wydzielono bardzo przestronną salę konsumpcyjną, w której można bez przeszkód zorganizować salę weselną z wydzielonym miejscem do tańca. Ponadto znajdują się tu liczne pomieszczenia usprawniające pracę restauracji tj. kuchnia, magazyny, pomieszczenia techniczne i socjalne, węzły sanitarne itp. Do budynku prowadzi kilka wejść, co otwiera wnętrze na strefę zewnętrzną. Po lewej stronie od głównego wejścia zaplanowano również biuro oraz toalety dla gości.

Rzut poddasza

 

Poddasze: 582,90 m²

1. Komunikacja 4,5 m²

2. Hall 143,7 m²

3. WC 3,6 m²

4. Sala konferencyjna 57,5 m²

5. Sala konferencyjna 57,5 m²

6. WC 3,6 m²

7. Komunikacja 4,5 m²

8. Hall 4,8 m²

9. Mag. bielizny brudnej 2,8 m²

10. Mag. bielizny czystej 5,9 m²

11. Mag. środków czystości 3,8 m²

12. Pokój z łazienką 17,6 m²

13. Pokój z łazienką 17,5 m²

14. Pokój z łazienką 17,7 m²

15. Pokój z łazienką 17,5 m²

16. Pokój z łazienką 17,7 m²

17. Pokój z łazienką 17,7 m²

18. Pokój z łazienką 17,9 m²

19. Apartament: salon z aneksem kuchennym, pokój, łazienka 30,3 m²

20. Pokój z łazienką 17,7 m²

21. Pokój z łazienką 17,7 m²

22. Pokój z łazienką 17,5 m²

23. Pokój z łazienką 17,7 m²

24. Pokój z łazienką 17,7 m²

25. Pokój z łazienką 17,7 m²

26. Apartament: salon z aneksem kuchennym, pokój, łazienka 30,3 m²

Na poddaszu wydzielono zarówno prywatne pokoje gościnne jak i dwie sale konferencyjne. Każdy pokój posiada osobną łazienkę, a dwa z nich dodatkowy aneks kuchenny z salonem.

Przekrój

 

Konstrukcja budynku nie należy do skomplikowanych rozwiązań. Obiekt jest symetryczny, oparty na prostym kształcie, dzięki czemu jego budowa będzie sprawniejsza, a wnętrze bardziej komfortowe w planowaniu.

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowo-konferencyjnym K-31, parterowy z poddaszem użytkowym, bez podpiwniczenia, mogący pełnić funkcję domu weselnego, pensjonatu motelu lub zajazdu.  Budynek można również zaadaptować na dom opieki dla osób starszych.

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 25 cm, styropian 12 cm, tynk zewnętrzny.
Stropy: nad parterem TERIVA, nad poddaszem drewniany.
Kąt nachylenia dachu: 25°.
Pokrycie dachu: blacha dachówkowa. Sale konferencyjne doświetlone za pomocą świetlików tunelowych.
Ogrzewanie: kotłownia na paliwo stałe.
Program: sala bankietowa dla ok. 200 osób, kuchnia z zapleczem, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze biurowe, zaplecze magazynowe, 13 dwuosobowych pokoi noclegowych z łazienkami, 2 apartamenty, pokój dla osoby niepełnosprawnej, 2 sale konferencyjne, kotłownia, skład opału.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna kuchni, wentylacja wywiewna sali bankietowej, wentylacja mechaniczna nawiewno wywiewna sal konferencyjnych, hydranty p.poż., projekt kotłowni)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłącznik prądu, oświetlenie, awaryjne oświetlenie ewakuacyjne)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- przedmiar robót budowlanych
- kosztorys inwestorski
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

DOSTĘPNA JEST RÓWNIEŻ WERSJA Z DACHEM O NACHYLENIU 35 STOPNI.

Powierzchnia zabudowy: 800.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 1305.10 m²
Kubatura: 6004.90 m³
Szerokość działki: 28.00 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 61
Pokój na parterze: Nie
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:

 

Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt karczmy, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, projekt domu spokojnej starości, dom spokojnej starości, dom opieki, projekt domu opieki, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA PROJEKTU

15 000PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij