Projekt

Budynek usługowo-gastronomiczny z zapleczem noclegowym

Kod: K-40A
Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 49 71

zobacz realizacje naszych projektów

Rzut parteru

 

Projekt K-40A - rzut

Parter: 1231,36 m2
1.Wiatrołap + Szatnia 26,58 m2
2. Sala bankietowa 407,63 m2
3. Przedsionek 3,25 m2
4. WC Damskie 12,22 m2
5. WC Męskie 9,24 m2
6. WC dla niepełnosprawnych 3,34 m2
7. Hol + Recepcja 33,03 m2
7a. Winda 8. Recepcja 13,30 m2
9. Pom. na odpadki 3,78 m2
10. Przedsionek 2,27 m2
11. Zmywalnia 12,40 m2
12. Rozdzielnia kelnerska 19,68 m2
13. Kuchnia 54,96 m2
14. Obieralnia + Wyparzalnia 5,77 m2
15. Obróbka mięsa 8,59 m2
16. Magazyn prod. sypkich 3,90 m2
17. Pomieszczenie chłodnicze 6,33 m2
18. Pomieszczenie chłodnicze 3,66 m2
19. Magazyn 6,33 m2
20. Magazyn alkoholu 4,64 m2
21. Magazyn na napoje 6,14 m2
22. Pomieszczenie techniczne 6,51 m2
23. Magazyn zasobów 6,40 m2
24. Korytarz 27,01 m2
25. Pom. na podgrzewacze wody 7,79 m2
26. Kotłownia 17,03 m2
27. Pom. socjalne kelnerów 9,74 m2
28. WC + Natrysk 4,82 m2
29. WC + Natrysk 4,82 m2
30. Pom. soc. pracowników kuchni 9,74 m2
31. Biuro dla Kuchni 14,80 m2
32. Hol + Klatka schodowa 27,32 m2
33. Wiatrołap 4,06 m2
34. WC dla niepełnosprawnych 3,69 m2
35. WC Damskie 8,85 m2
36. WC Męskie 8,90 m2
37. Sala bankietowa 229,28 m2
38. WC Damskie 3,06 m2
39. WC Męskie 3,06 m2
40. Sala restauracyjna 182,10 m2
41. Pomieszczenie techniczne 4,67 m2

Rzut poddasza

 

Projekt K-40A - rzut Poddasze: 1019,31 m2
1. Klatka schodowa 24,78 m2
1a. Winda 2. Korytarz 23,62 m2
3. Pokój 21,13 m2
4. Łazienka 3,81 m2
5. Pokój 21,13 m2
6. Łazienka 3,81 m2
7. Pokój 16,90 m2
8. Łazienka 3,67 m2
9. Pokój 16,90 m2
10. Łazienka 3,67 m2
11. Pokój 20,96 m2
12. Łazienka 3,73 m2
13. Pokój 20,96 m2
14. Łazienka 3,73 m2
15. Pokój 14,61 m2
16. Łazienka 5,89 m2
17. Pokój 16,90 m2
18. Łazienka 3,75 m2
19. Korytarz 13,13 m2
20. Pokój 20,28 m2
21. Łazienka 3,30 m2
22. Pokój 20,28 m2
23. Łazienka 3,30 m2
24. Pokój + Aneks kuchenny 27,42 m2
25. Łazienka 3,80 m2
26. Korytarz 15,43 m2
27. Pokój 29,34 m2
28. Łazienka 3,90 m2
29. Pokój 27,83 m2
30. Łazienka 3,85 m2
31. Pokój 28,28 m2
32. Łazienka 3,95 m2
33. Pomieszczenie porządkowe 4,81 m2
34. Magazyn 4,10 m2
35. Magazyn bielizny czystej 4,14 m2
36. Pokój 27,65 m2
37. Łazienka 3,83 m2
38. Korytarz 50,65 m2
39. Magazyn bielizny brudnej 3,77 m2
40. Magazyn 4,23 m2
41. Sala wypoczynkowa 156,92 m2
42. Składzik 5,43 m2
43. WC 3,15 m2
44. WC 3,15 m2
45. Pokój socjalny + WC 7,98 m2
46. Korytarz 18,81 m2
47. Pokój 22,48 m2
48. Łazienka 3,91 m2
49. Pokój 25,20 m2
50. Łazienka 3,86 m2
51. Klatka schodowa 16,26 m2
52. Pokój 37,52 m2
53. Łazienka 3,78 m2
54. Pokój 23,99 m2
55. Łazienka 3,95 m2
56. Pokój 15,43 m2
57. Pokój + Aneks kuchenny 24,02 m2
58. Łazienka 3,55 m2
59. Pokój 17,76 m2
60. Łazienka 3,95 m2
61. Łazienka 3,55 m2
62. Pokój 15,66 m2
63. Pokój + Aneks kuchenny 24,02 m2
64. Korytarz 24,86 m2
65. Pralnia podręczna 14,56 m2

Model

 

Projekt K-40A - model

Elewacje

 

Projekt K-40A - elewacja
elewacja ogrodowa
Projekt K-40A - elewacja
elewacja frontowa
Projekt K-40A - elewacja
elewacja boczna
Projekt K-40A - elewacja
elewacja boczna
Zadaj pytanie dotyczące tego projektu  kliknij

Projekt budynku gastronomiczno usługowego z zapleczem noclegowym K-40A  parterowy z poddaszem użytkowym, bez podpiwniczenia. Budynek może pełnić funkcję pensjonatu, domu weselnego, konfrencyjną, wystawienniczą czy rekreacyjną. Można również zaadaptować go na dom opieki dla osób starszych.

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak  29 cm, styropian 18 cm, tynk zewnętrzny.
Stropy: żelbetowe. Kąt nachylenia dachu: 25°.
Pokrycia dachu: blacha dachówkowa
Ogrzewanie: kotłownia gazowa zlokalizowana na poziomie parteru. Duża sala bankietowa ogrzewana, wentylowana, klimatyzowana z centrali wentylacyjnej Lennox zlokalizowanej na zewnątrz budynku. Instalacja ciepłej wody użytkowej wspomagana przez instalację solarną.
Wentylacja mechaniczna: sala główna - wentylacja mechaniczna nawiewno wywiewna z rekuperacją z centrali Lennox, sala boczna i restauracyjna -
wentylacja mechaniczna nawiewno wywiewna z rekuperacją (oddzielne obiegi), kuchnia z zapleczem - wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna
Więźba dachowa: więżba tradycyjna płatwiowo kleszczowa.
Program: sala bankietowa dla 280 osób, sala bankietowa dla 120 osób, restauracja dla 80 osób, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, zaplecze biurowe, , 22 pokoje noclegowe z łazienkami: ( 3 apartamenty 2 pokojowe z aneksem kuchennym dwuosobowe, 12 pokoi noclegowych dwuosobowych,  1 pokój noclegowy  jednoosobowy dla osoby niepełnosprawnej, 6 pokoi noclegowych czteroosobowych), sala wypoczynkowa, recepcja, kotłownia.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna, instalacja solarna, hydranty p.poż.)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłącznik prądu, oświetlenie, awaryjne oświetlenie ewakuacyjne)
- opinie rzeczoznawców: BHP, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- kosztorys inwestorski budowlany z przedmiarem robót budowlanych
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- projektowana charakterystyka energetyczna budynku
- zgoda na zmiany w projekcie

ZAPYTAJ O PROJEKT !
(012) 410 49 71
(012) 410 49 72

Powierzchnia zabudowy: 1389.98 m²
Powierzchnia użytkowa: 2336.48 m²
Kubatura: 10608.80 m³
Szerokość działki: 45.12 m
UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki
dotyczy ustawienia budynku węższą elewacją.

Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 106
Kąt nachylenia dachu: 25°
Ilość pokoi: 22
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 11.96 m
Rodzaj ogrzewania: gazowe
Wskaźnik energii pierwotnej: 84.71 kWh/(m²·rok)
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, projekt domu spokojnej starości, dom spokojnej starości, dom opieki, projekt domu opieki, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji, konferencyjne, projekty budynków konferencyjnych, projekt budynku konferencyjnego
Technologia: tradycyjna
Styl: modernistyczny

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA 3 EGZ. PROJEKTU 5 600 PLN KUP
PROJEKT


ŁĄCZNA ZAWARTOŚĆ OBU PROJEKTÓW ARCHITEKTONICZNO - BUDOWLANEGO ORAZ PROJEKTU TECHNICZNEGO, KTÓRE MOŻNA ZAMÓWIĆ RAZEM LUB OSOBNO :

 

Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki  sprawdź szczegóły >>

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej