Projekt

Budynek usługowy

Kod: K-20 B
Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 49 71

Projekt na zamówienie. Zapytaj o cenę.

Projekt budynku z podpiwniczeniem i poddaszem użytkowym z przeznaczeniem pod obiekt gastronomiczny z wydzielonymi pokojami oraz zapleczem SPA. Bardzo dobrze sprawdzi się w terenach górskich, ponieważ swoim charakterem nawiązuje do stylu podhalańskiego. Została jednak tchnięta w niego nuta nowoczesności, przez co cały obiekt tworzy harmonijną całość. Należy do budynków wielofunkcyjnych, w których bez problemu można zaplanować zarówno przestrzeń rekreacyjną, jak i bazę wypoczynkową oraz żywieniową.

zobacz realizacje naszych projektów

Rzut piwnicy

 

Projekt K-20 B - rzut

1. Hall + schody 27,0 m2

2. Pomieszczenie gospodarczo - porządkowe 8,2 m2

3. Korytarz 3,4 m2

4. Szatnia męska 5,5 m2

5. WC + natrysk 9,5 m2

6. Szatnia damska 5,5 m2

7. WC + natrysk 9,5 m2

8. Korytarz 19,1 m2

9. Pomieszczenie socjalne 8,6 m2

10. Pomieszczenie kąpieli wodnej 12,9 m2

11. Sauna 4,1 m2

12. Pomieszczenie gospodarcze 8,4 m2

13. Solarium 8,5 m2

14. Sauna 4,6 m2

15. Przedsionek 3,0 m2

16. Pomieszczenie wielofunkcyjne 52,5 m2

17. Pomieszcznie gospodarcze 9,4 m2

18. Magazyn techniczny 119,9 m2

19. Hall 8,9 m2

20. Kotłownia 15,0 m2

21. Klatka schodowa 15,4 m2

W części podpiwniczonej budynku zaplanowano strefę rekreacyjną i magazynową, doświetloną światłem naturalnym dzięki zaprojektowaniu specjalnych studzienek. Zorganizowano tu saunę, solarium, pomieszczenie wielofunkcyjne idealne pod organizację sali gier lub zabaw dla dzieci i inne pokoje, idealne do zaplanowania SPA. Część techniczna została oddzielona od strefy rekreacyjnej i umieszczono tu magazyn techniczny i kotłownię.

Rzut parteru

 

Projekt K-20 B - rzut

1. Wiatrołap + hol + komunikacja 36,7 m2

2. Pomieszczenie przyrządzania i dekoracji potraw 140,22 m2

3. Korytarz 26,4 m2

4. Magazyn artykułów suchych 1,5 m2

5. Pomieszczenie porządkowe 1,5 m2

6. Magazyn produktów suchych 3,6 m2

7. Pomieszczenie na odpadki 1,6 m2

8. Korytarz 8,9 m2

9. Pomieszczenie socjalne 6,6 m2

10. WC 3,0 m2

11. Chłodnia 5,5 m2

12. Magazyn owoców i warzyw 4,1 m2

13. Pomieszczenie obróbki wstępnej 6,7 m2

14. Kuchnia 27,9 m2

15. Zmywalnia 8,1 m2

16. Chłodnia 4,3 m2

17. Jadalnia 49,0 m2

18. WC damski + dla osób niepełnosprawnych 6,3 m2

19. WC męski 5,7 m2

20. Klatka schodowa 11,6 m2

Na parterze zaprojektowano strefę żywieniową. Znajduje się tu strefa restauracyjna i pomieszczenia wspomagające pracę tj. kuchnia, magazyny, węzły sanitarne. Dostęp do budynku został umożliwiony osobom niepełnosprawnym, co z pewnością podniesie prestiż obiektu.

Rzut I piętra

 

Projekt K-20 B - rzut

1. Klatka schodowa 11,6 m2

2. Apartament mieszkalny dla kierownika 43,3 m2

3. Magazyn i pomieszczenie porządkowe 8,0 m2

4. Komunikacja 24,4 m2

5. Korytarz 14,4 m2

6. Pokój z łazienką 22,3 m2

7. Pokój z łazienką 22,0 m2

8. Pokój dla osoby niepełnosprawnej 21,9 m2

9. Pokój z łazienką 17,6 m2

10. Pokój z łazienką 17,6 m2

11. Pokój z łazienką 16,6 m2

12. Korytarz 12,4 m2

13. Pokój z łazienką 17,7 m2

14. Pokój z łazienką 17,7 m2

15. Pokój z łazienką 22,4 m2

16. Pokój z łazienką 22,4 m2

Na pierwszym piętrze zaplanowano typową strefę wypoczynkową. Znajdują się tu pokoje dwuosobowe z prywatnymi łazienkami oraz apartament mieszkalny kierownika hotelu, wyodrębniony od pozostałej części z dostępem poprzez osobną klatkę schodową.

Rzut poddasza

 

Projekt K-20 B - rzut

1. Klatka schodowa 22,8 m2

2. Suszarnia 121,5 m2

3. Suszarnia 121,5 m2

4. Schowek 8,0 m2

Na poddaszu zaplanowano dwie przestronne suszarnie oraz schowek. Przestrzeń techniczna została wyodrębniona od węzła komunikacyjnego, co poprawi organizację pracy.

Model

 

Projekt K-20 B - model

Bryła budynku nie należy do form rozbudowanych, dzięki czemu jest bardzo zgrabna. Do ciekawych rozwiązań należy połać dachu utworzona z przenikających się prostopadłych połaci, co czyni obiekt bardziej dynamicznym i ciekawszym. Budynek jest wydłużony, co umożliwi lepszą organizację przestrzeni zewnętrznej oraz wpisze się w węższe działki.

Elewacje

 

Projekt K-20 B - elewacja
elewacja ogrodowa
Projekt K-20 B - elewacja
elewacja frontowa
Projekt K-20 B - elewacja
elewacja boczna
Projekt K-20 B - elewacja
elewacja boczna

Przekrój

 

Projekt K-20 B - przekrój

Budynek jest bardzo ustawny, a jego duża powierzchnia zabudowy pozwoli na zapewnienie w nim wielu funkcji, które z pewnością spełnią potrzeby wszystkich gości. Styl obiektu doskonale wpisze się w tereny górskie.

POWIĘKSZ PRZEKRÓJ
Zadaj pytanie dotyczące tego projektu  kliknij

Projekt budynku przeznaczonego na potrzeby produkcji i przygotowywania posiłków dla klientów zewnętrznych oraz na potrzeby świadczonych w obiekcie funkcji noclegowych, gastronomicznych i rekreacyjnych K-20B, piętrowy z poddaszem użytkowym, podpiwniczony. Technologia: ściany zewnętrzne - pustak SUPOREX 24 cm, styropian 12 cm, tynk zewnętrzny. Stropy: żelbetowe. Kąt nachylenia dachu: 35°,42°.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie ewakuacyjne)
- opinia p.poż odnośnie rozwiązań wewnątrz budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zgoda na zmiany w projekcie

Powierzchnia zabudowy: 512.80 m²
Powierzchnia użytkowa: 1304.80 m²
Kubatura: 4690.00 m³
Szerokość działki: 20.90 m
UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki
dotyczy ustawienia budynku węższą elewacją.

Ilość kondygnacji: 4
Liczba pomieszczeń: 71
Kąt nachylenia dachu: 35°, 42°
Ilość pokoi: 10
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 11.77 m
Rodzaj ogrzewania: gazowe
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: podpiwniczony
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, motele, komercyjne, projekt budynku handlowo-usługowego, projekt budynku usługowego, projekt budynku gastronomicznego
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk, Dawid Skowron


ŁĄCZNA ZAWARTOŚĆ OBU PROJEKTÓW ARCHITEKTONICZNO - BUDOWLANEGO ORAZ PROJEKTU TECHNICZNEGO, KTÓRE MOŻNA ZAMÓWIĆ RAZEM LUB OSOBNO :

 

Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki  sprawdź szczegóły >>

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej